Slide thumbnail

Volkstuin

De volkstuin is een plek om te ontsnappen van het dagelijkse en stadse leven. In de tuin worden buren gegroet, lopen bekenden langs en staat de natuur centraal. De tuin is een leefruimte, waarin een klein deel privéruimte is. Deze zwarte parel is de plek om de telefoon op stil te zetten, uit te rusten, te eten en intimi te ontvangen. Terwijl het exterieur anders doet vermoeden, ontvouwt het interieur zich als een Zwitsers zakmes.

Vaste elementen zijn de toilet, douche en keuken, welke plaatsnemen in een grote kast van multiplex. Aan de andere kant zijn bank, opbergruimte en bureau gesitueerd. Hiertussen bevindt zich een schuivend element van betonplex met honingraatstructuur dat flexibel ingezet kan worden als eetruimte gedurende de dag en bed tijdens de nacht. Op deze manier is er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte om op een volwaardige manier te kunnen leven op 24 m2. Dit geheim wordt pas vrijgegeven na binnenkomst. Ontdek!

Locatie: Rotterdam

Jaar: 2015

Type: Ontwerpcompetitie

Opdrachtgever: JAPrijs

terug